Swiss-Ball Rollout

De Swiss ball oefening is een goede buikspieroefening. Kniel neer op een mat met je handen op de bal. Hou je rug recht en je buikspieren aangespannen. Rol vervolgens de bal zover mogelijk van je weg. Rol daarna de bal langzaam terug naar de startpositie.

One-Arm Dumbbell Row

Kies een platte blank en doe een dumbbell van de gewenste gewicht op beide kanten. Plaats je rechter been op het bankje, en buig je torso voorwaards vanaf de heupen. Plaats je rechterhand ook op het bankje voor balans. Adem uit en gebruik je linkerarm om de dumbbell omhoog te tillen. Adem in en laat […]

Walk Out Burpee

Begin de oefening staand. Adem in, buk voorover en kruip met je handen naar voren naar een plank/push-up positie. Adem uit, kruip weer terug met je handen naar start positie (staand). Met deze oefening train je vooral de buikspieren en armen.

Wide-Grip Pull-Up

Sta rechtop onder een pull-up stang. Plaats je handen op de stang buiten schouderbreedte. Adem uit en trek jezelf naar boven totdat de stang op de hoogte is van de achterkant van je nek. Adem in en herhaal. Als je deze oefening goed uitvoert zul je druk voelen op de latissimus dorsi, ook bekend als […]

Close-Grip Pull-Up

Sta rechtop onder een pull-up stang. Plaats je handen op de stang, binnen schouderbreedte. Adem uit en trek jezelf naar boven naar boven totdat de stang op de hoogte is van je nek. Als je deze oefening goed uitvoert zul je druk voelen op de biceps. Met deze oefening train je vooral de biceps.

Thoracic Spine Extension on Foam Roller

Lig met je knieën omhoog en voeten op de grond en leun je schouderbladen op de foam roller. Plaats je handen achter je nek. Adem am in beweeg je hoofd omlaag totdat je voorarmen gericht staan op de foam roller. Adem uit en beweeg terug naar startpositie. Met deze oefening train je de rugspieren.

Clean High Pull from Hang

Sta rechtop met een stang voor je. Zak door je knieen en pak de stang. Houd de stang in een “hangende” positie met je rug recht en iets breder dan schouderbreedte (zoals je doet bij een deadlift). Dit is de startpositie. Adem uit en beweeg de stang omhoog naar de hoogte van je borst door […]

Face Pull

Zet de katrol op de hoogte van je borst. Pak de handvaten, adem in en trek de katrol richting je hoofd. Houd je ellebogen ten alle tijden boven je polsen. Adem uit en breng je armen terug in startpositie. Met deze oefening train je vooral de trapezius (schouders).

Snatch High Pull from Hang

Neem een stang in je handen op wide grip (wijder dan schouderbreedte). Sta rechtop, zak daarna lichtjes door de knieën. Dit is de startpositie. Adem uit en trek de stang ver naar boven, tot borsthoogte. Adem in en breng de stang terug naar startpositie. Met deze oefening train je de schouders en rug.