Wanneer je aan testosteron denkt, dan denk je waarschijnlijk als eerst aan de functie van testosteron bij het ontwikkelen van de spieren. Natuurlijk speelt testosteron een rol bij het ontwikkelen van de spieropbouw, maar testosteron heeft ook invloed op het hart, op de stemming, op de algemene gezondheid en diverse andere zaken. Het is goed om te weten dat het testosterongehalte na het dertigste levensjaar af gaat nemen, afhankelijk van de levensstijl. Het is goed om het testosterongehalte hoog te houden. Wij geven je hier vier redenen voor.

1. Spieren, botten en vetten

Testosteron draagt inderdaad bij in het ontwikkelen van de spiermassa, maar daarnaast heeft het ook een effect op de botten en de vetten in het lichaam. Het hormoon zorgt voor een aanzienlijke verbetering in de dichtheid van het bot. Het bot wordt sterker bij een hoger gehalte testosteron. Ook zorgt het hormoon ervoor dat het vet in het lichaam afneemt. Er wordt meer vet verbruikt, waardoor het percentage lichaamsvet afneemt.

test ad between

2. Energie en libido

Een hoger gehalte testosteron veroorzaakt een grotere zin in seksueel contact en verbetert daarnaast ook de prestaties op seksueel gebied. De andere kant op zorgt een tekort aan testosteron voor een afname aan zin in seksueel contact en nemen de prestaties op dat gebied ook aanzienlijk af. Mannen die een gezond niveau testosteron of hoger hebben, zijn krachtiger, energieker en seksueel gezonder.

3. Versterken van het hart

Een gezond hart is altijd belangrijk, niet alleen voor sporters. Testosteron helpt om het hart gezond te houden. Testosteron zorgt voor een verhoging van de stikstofoxide in het lichaam. Deze molecuul is verantwoordelijk voor het verwijden van vloervaten, waardoor de bloedsomloop verbetert en er meer zuurstof kan worden afgegeven aan diverse organen en weefsels, waaronder natuurlijk ook het hart.

4. Een betere stemming

Een tekort aan testosteron kan zorgen voor sombere en neerslachtige stemmingen. Een verhoogd level aan testosteron zorgt er juist voor dat de eigenwaarde en bijvoorbeeld motivatie worden verhoogd. Zo heeft testosteron een goede invloed op de stemming en emoties.