pic-5buikspieren

Sterke buikspieren kweken blijkt voor velen in de praktijk nog niet zo eenvoudig. Wekenlang wordt er getraind en er lijkt maar geen verbetering in te komen. Zonde van de inspanning en daarnaast ook nog eens heel frustrerend. Er gaat iets niet goed, maar wat? Het kan zijn dat de focus op slechts een enkele oefening ligt of dat de trainingen te eentonig zijn. Natuurlijk zijn crunches goed, maar als je dit elke dag hetzelfde doet zal het je niet veel opleveren. Een goede training benadert de buikspieren vanuit meerdere invalshoeken. Met de volgende 5 oefeningen krijg jij wel sterke buikspieren.

[sc name=”adsense-lifestyle”]

1. De Ball Tuck

De naam van de oefening heeft waarschijnlijk al verraden waar je hierbij gebruik van maakt. Een Zwitserse bal is goed voor heel veel buikspieroefeningen. Bij deze oefening plaats je de voeten op de bal en zet je de handen recht voor je op de grond, zodat je in de positie komt waarin je je ook zou kunnen opdrukken. Vervolgens trek je de knieen in en strek je de benen weer. Herhaal dit tot je merkt dat het genoeg is. Voor deze oefening heb je veel concentratie, focus en balans nodig.

2. De Ball Crunch

Wederom wordt er gebruik gemaakt van de Zwitserse bal. Deze oefening is vrij zwaar. Plaats je billen schuin op de bal, zodat je je rug over de bal heen kan leggen en je hoofd en schouders nog een stuk de diepte in gaan door de ronding van de bal. Nu kan je een crunch uitvoeren. Deze is zwaarder dan een gewone crunch, omdat je van dieper moet komen. Stabiliteit speelt ook een grote rol bij deze oefening.

3. De Ball Plank

Planking is voor foto’s een hele rage geweest, maar nu is dit ook een veel geziene positie in de sportwereld. Neem de bal er weer bij en steun met de ellenbogen op de bal. Maak je lichaam helemaal recht en steun met je tenen op de grond. Probeer deze positie aan te houden. Het is belangrijk om goed op te letten dat je niet te ver door de rug zakt of dat je juist je heupen te hoog laat. Je moet er echt uitzien als een plank. Je kan de oefening nog wat zwaarder en moeilijker maken door één voor één je voeten van de grond te liften.

4. De V-Up

Een oefening zonder bal dit keer. Ga op een mat zitten en plaats je armen achter je om je te ondersteunen. Til vervolgens je knieen op de hoogte van de schouders en houd de onderbenen recht vooruit. Vervolgens beweeg je de benen links naar je borst en vervolgens weer rechts naar de borst. Steeds keer je weer terug naar de begin positie. Blijf goed in evenwicht en blijf de oefening ook herhalen om een voortdurende spanning op de buikspieren uit te oefenen.

5. De Toe Touch

Ga op je rug plat op een trainingsmat liggen. Breng vervolgens een gestrekt been recht omhoog, zodat je hoog boven je je eigen tenen kan zien. Door nu je schouders van de mat te tillen probeer je je tenen aan te raken met beide handen. Ook deze oefening doe je achter elkaar zonder te rusten om een constante spanning op je buikspieren te houden.

Sterkere spieren en een strakkere buik

Door bovenstaande oefeningen met regelmaat uit te voeren, afgewisseld met elkaar, zal je zeker goede resultaten bereiken. Je zal merken dat je centimeters verliest, dat je buispieren sterker worden en dat je buik er strakker uit gaat zien.

Wat heb ik nog meer nodig voor keiharde six pack abs?

Hieronder staan de supplementen die je nodig hebt om beter te herstellen en beter te trainen. Supplementen zijn een aanvulling op je dagelijkse dieet en helpen met het sneller behalen van resultaat. Door maximale inspanning te behalen en hier vervolgens te van profiteren.

 • koop-whey

  Whey Perfection

  Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld. Het bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft. Het is een ideale bron van eiwitten, ideaal voor iedere krachttrainer opzoek naar een sixpack!

  Klik hier om Whey Perfection te bestellen of lees de review.

 • Testogen Testosteron

  Testogen

  Testogen zorgt op een veilige wijze voor een natuurlijke verhoging van het testosteron level. Met een hoger testosteron level behaal jij maximaal resultaat tijdens ab workouts. Probeer het zelf uit: Testogen heeft een niet goed geld terug garantie.

  Klik hier om Testogen te bestellen of lees de review

 • pic-dbalmax-s

  D-Bal MAX

  D-Bal MAX is een snel reagerende mix van ingrediënten waardoor je ongelooflijke kracht en explosieve workouts ervaart resulterende in maximale spiergroei, kracht en performance. Ervaar het zelf.

  Klik hier om D-Bal MAX te bestellen of lees de review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *