Je hoeft niet alleen te trainen in de sportschool! Je kan makkelijk aan krachttraining zonder apparaten doen. Kijk maar naar Al Kavadlo, een goeroe op dit gebied. Je hebt geen machines nodig, jij bent je eigen machine!

Sterk worden zonder apparaten

Train jij altijd in de sportschool? Weet jij precies hoe iedere machine werkt? Mix jij tiental soorten oefeningen met apparaten tijdens een workout?

Tijd om je lichaam te trainen zonder apparaten. Het is simpeler dan je op het eerste gezicht zou denken! Om jou een handje verder te helpen in deze mindset verandering, geven we je tien tips mee.

test ad between

1. Trek je op aan een rek

Ben je op zoek naar een plek om te trainen op eigen lichaamsgewicht? Ga naar een speeltuin. In bijna iedere speeltuin vind je rekken; onmisbare items om te trainen op eigen lichaamsgewicht.

Via de rekken kan je pull-ups en push-ups uitvoeren. Ja, het is misschien een beetje dubbelop, want je gebruikt toch nog materiaal. Alleen in tegenstelling tot de sportschool gebruik jij je eigen lichaamsgewicht. In de sportschool gebruik je standaard gewichten.

2. Ga naar beneden en squat

Het lijkt een simpele oefening, en juist daarom is de squat zo ondergewaardeerd. Je hebt geen zwaar materiaal nodig om een squat zwaar te maken. Integendeel, een squat met materiaal is juist makkelijker.

Als je door je knieën zakt, is het de kunst om je evenwicht te houden. Het vraagt balans en de perfecte bewegingsbereik.

Het extra mooie aan de squat is dat je deze overal kan uitvoeren, ook op je werk.

3. Ga tegen de muur aanzitten

Als je benen ergens van gaan branden, dan is het wel als je tegen een muur gaat zitten. Reken maar dat als je een minuut tegen een muur zweeft, dat je het gaat voelen.

4. Planken

Planken is een total-body training. Van teen tot neus train je jouw spieren. Je moet met je onderarmen of je handen op de grond staan en je lichaam kaarsrecht houden.

Het leuke aan de plank is dat je er allerlei variaties in hebt. Hierdoor kan je jezelf uitdagen, de focus leggen op bepaalde spiergroepen en zodoende meer halen uit je krachttraining.

5. Maak overal een handstand

Deze truc past de lichaamsgewicht goeroe Al Kavadlo veel toe. Even een handstand maken doet hij overal: op de grond of op een rek in de speeltuin.

Ben je niet zo goed in handstanden? Dan kan je uiteraard ook eerst tegen de muur trainen.

under article ads

deel dit artikel via

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.