Ontwikkel met deze squat tips benen die tegen de wereld zeggen: ‘Ik squat!’ Geen machines nodig!

Zie je wel eens die boomstammen van een benen bij lifters? Deze komen niet van eindeloze set leg presses. Deze komen door squats, de gouden standaard voor leg day work-outs. Maar er zijn een paar kleine aanpassingen die jij kan doorvoeren die beter zijn dan de ‘king of lifts’.

Hier vind je diverse squat tips die jou helpen bij het ontwikkelen van killer beenoefeningen.

Maak kennis met de front squat

Front squats zijn de beste keuze om jouw beenspieren hard te laten werken. Verplaats het zwaartepunt lichtjes naar voren, terwijl je je lichaam recht op houdt. Front squats dwingen je beenspieren om meer gewicht op te vangen. Je hammen en bilspieren vangen dan juist minder op. Veel lifters vinden dat ze met de front squat dieper kunnen gaan, dan met de back squat. Zo krijgt je rug ook nog een beetje liefde.

Ja, het voelt (en is) een beetje gevaarlijk en lastig om de stang op je schouders te leggen. Houden je schouders niet van de ‘clean grip’ waarbij je ellebogen omhoog staan en je vingertoppen op de bar zitten, probeer dan deze drie dingen:

test ad between

Zelfs als je geen extra quad-werk nodig hebt, is het uitvoeren van de front squat een belangrijk onderdeel van je leg day routine om de spiergroei te stimuleren. Daarnaast zorgt het ook voor meer variatie in jouw trainingsprogramma.

Meer squat tips