Het strandseizoen is weer begonnen. Dat betekent dus dat iedereen er weer op zijn best uit wil zien. Voor de vrouwen betekent dat weer strakke benen en billen met een platte buik en voor de mannen is het weer belangrijk om een keiharde sixpack te hebben met een gespierde borst en schouderpartij (en het liefst ook nog met grote biceps en triceps).

Uiteraard is je training een belangrijk onderdeel van het krijgen van jouw ideale beachbody. Maar je moet niet vergeten dat je voeding net zo belangrijk is. Als je een beachbody wilt krijgen betekent dat dus letten op wat je eet. En daarom geven we je in dit artikel 5 producten die je helpen om sneller een strak en fit lichaam te krijgen en waarmee je in no-time helemaal “beach proof” bent.

test ad between

#1: Eiwitshake met ijsblokjes

Als fanatiek sporter heb je uiteraard een hoge dosis eiwitten nodig. Maar voor een beachbody is het wel belangrijk om extra goed te letten op je calorieën. Laat daarom de (magere)melk weg uit je shake (dat scheelt je al snel 60 tot 80 calorieën per shake) en gebruik daarvoor in de plaats ijswater en wat ijsklontjes. Dit is ten eerste heerlijk verkoelend en ten tweede zorgt het ijswater en de ijsklontjes ervoor dat je lichaam extra vet zal gaan verbranden. Het koude water zal namelijk je lichaam afkoelen, waardoor je lichaam extra zal moeten werken om de temperatuur weer stabiel te krijgen.

#2 Eet (mager) rund- en lamsvlees

Vlees is zoals je waarschijnlijk weet een prima bron van eiwitten. Maar rund- en lamsvlees hebben nog een extra mooie bijkomstigheid. Dit vlees heeft namelijk een relatief hoog ijzergehalte. En ijzer is heel erg belangrijk voor een goede (vet)verbranding, aangezien ijzer de stofwisseling op peil houdt en het er voor zorgt dat je jezelf energieker voelt.

#3 Eet meer groenten

Naast het feit dat groenten je lichaam voorzien van de nodige voedingsstoffen, zorgen ze er ook voor dat je minder snel last hebt van een hongergevoel. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je minder snel zal grijpen naar een (ongezonde) snack. Enkele positieve punten die (de meeste) groenten ons bieden zijn:

#4 Drink groene thee

Water drinken is prima. Maar wanneer je zo’n 3 tot 5 glazen groene thee gaat drinken per dag, dan is je beachbody net even wat sneller bereikt. Groene thee bevat namelijk een perfecte combinatie van: “fenolen, cafeïne en anti-oxidanten”. En dankzij deze samenstelling in groene thee, zal het er voor zorgen dat de verbranding net even een tandje hoger zal liggen dan normaal. En tevens zullen deze: “fenolen, cafeïne en anti-oxidanten ervoor zorgen dat de vetcellen in ons lichaam makkelijker hun inhoud zullen afstaan aan ons bloed.

#5 Gebruik chilipeper

Chilipeper is natuurlijk een perfect specerij om je eten wat meer smaak te geven. Maar wist je dat Chilipeper meer doet dan dat? Chilipeper zorgt namelijk voor een hogere lichaamstemperatuur (vandaar de zweetpareltjes op je gezicht) en verhoogt daarmee ook direct je verbranding. De stof capsaïcine die in Chilipeper zit is hier verantwoordelijk voor en daarom mag Chilipeper niet ontbreken in jouw voedingsschema.

Gebruik deze 5 producten om sneller een beachbody te krijgen.

Het is nu aan jou om deze 5 producten op te nemen in jouw voedingsschema. Je zal zien dat je dankzij deze eenvoudig toe te passen tips sneller een strak lichaam kunt ontwikkelen.