Wei-eiwit wordt in de meeste gevallen gebruikt om de spiermassa te laten groeien. Wat veel mensen niet weten is dat het ook kan helpen bij het verliezen van gewicht. Het kan je makkelijk gezegd ondersteunen bij het behalen van je afslankdoelen en ervoor zorgen dat je geen last krijgt van een hongergevoel.

[sc name=”adsense-voeding”]

Wei-eiwit is perfect bij een dieet, vooral omdat het langzaam wordt verteerd, waardoor je langer een goed gevuld gevoel hebt. Van deze wei-eiwitten is aangetoond dat zij een positieve werking hebben op de hongerhormonen die zich in de darmen bevinden. Daarnaast hebben zij ook een goed effect op de bloedsuikerspiegel, op de eetlust en op het controlecentrum in de hersenen. Je eetlust wordt aanzienlijk geremd wanneer je kiest voor wei-eiwit. Wij benoemen de drie belangrijkste redenen waarom wei-eiwit je helpt bij het afvallen.

1. Het onderdrukken van hongerhormonen

Wei-eiwit bestaat uit verschillende bioactieve verbindingen, of kleine moleculen die krachtige effecten op het lichaam uitoefenen. Glycomacro eiwit (GMP) is er één die een belangrijke rol kan spelen in het onderdrukken van uw eetlust. GMP verhoogt het darmhormoon cholecystokinine (CCK). CCK speelt weer een belangrijke rol in het sturen van verzadigingssignalen naar de hersenen, waardoor je dus langer een goed gevuld gevoel hebt en niet snel last zult krijgen van een hongergevoel. Een studie naar de aanwezigheid van GMP in wei-eiwit heeft aangetoond dat dit zorgt voor een betere controle over de eetlust.

2. De aanwezigheid van leucine

In wei-eiwit is ook leucine te vinden. Leucine staat op de eerste plaats bekend om de goede werking bij het opbouwen van de spieren, maar er bestaat ook een directe invloed op de eetlust. Dit is aangetoond door twee groepen muizen te onderzoeken. De eerste groep muizen kreeg extra leucine en de tweede groep niet. Vervolgens moesten de muizen eerst een periode vasten en hierna kregen zij voor de duur van 24 uur onbeperkt eten tot hun beschikking. Beide groepen muizen kwamen aan in gewicht, maar de groep met leucine kwam maar 1/3 aan van het gewicht van de groep muizen die geen leucine hadden gekregen voorafgaande aan het onderzoek. Makkelijk gezegd zorgt de inname van wei-eiwit met leucine dus voor een vol gevoel, waardoor je vanzelfsprekend minder eet.

3. Het effect op de bloedsuikerspiegel

Een lage bloedsuikerspiegel zorgt voor een hongergevoel. Wanneer je net hebt gegeten, dan stijgt de bloedsuikerspiegel en heb je tijdelijk geen hongergevoel, zeker niet wanneer de maaltijd rijk aan koolhydraten was. Wanneer de bloedsuikerspiegel daalt, dan treedt er een hongergevoel op. Wei-eiwit heeft een positieve invloed op het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Dit betekent dat de bloedsuikerspiegel stabieler blijft na de maaltijd en niet snel zakt naar een niveau waarop je weer trek krijgt.

Lekkere maaltijden met wei-eiwit

Wei-eiwit kan worden gekocht in een vloeibare variant. Hiermee kan je lekker ijs maken. Door het op te kloppen kan je er meer volume aan geven, waardoor ook de volheid wordt verhoogd en je er goed profijt van hebt. Je kunt ook kiezen voor de niet-vloeibare vorm, waarmee je onder meer pannenkoeken, havermout en pizzabodems kunt maken. Door lekkere dingen te maken met wei-eiwit krijg je het makkelijker binnen en heb je er ook meer plezier van.