Snacken is onvermijdelijk, maar slechte snacks eten zeker niet! Er zijn ontzettend veel gezonde snacks vol proteïne. Gelukkig zijn de eiwit snacks niet meer hetzelfde als 10 jaar terug. De proteïne repen smaakten toentertijd naar karton of droog krijt en ze hadden een even hoog suikergehalte als alle snoep in een snoepwinkel. Vandaag de dag heb je duizelingwekkend veel keus tussen de soorten proteïne repen. Hier staan zes redenen waarom je proteïne snacks moet eten!

test ad between

1. Proteïne repen zijn compact en schoon

Wat is dat voor rotte geur die uit de onderkant van je sporttas je neus bereikt? Was dat ooit een appel? Je kan het niet meer vertellen, maar wat het ook was, het is echt heel smerig. Het is een herkenbare situatie voor veel mensen. Ondanks je beste bedoelingen, lukt het niet altijd om een geweldige maaltijd voor te schotelen. Als dat gebeurt dan biedt de eiwit snacks een perfect alternatief.
Waarom? Proteïne repen zijn klein, goed verpakt en bezitten ongeveer 200-250 calorieën per stuk. Deze proteïne snacks hebben de grootte van een gemiddelde snack of een kleine maaltijd en passen in zowat elk dieet. Wil je meer calorieën? Geen probleem. Eet er een stuk vers fruit bij.

2. Proteïne snacks zijn verkrijgbaar in verschillende smaken

In de vroege dagen van de eiwit repen, waren de keuzes niet zo breed. Tegenwoordig is de keus onder de proteïne repen gigantisch uitgebreid: chocola, mint-chocola, pindakaas, kaneel, chocolade brownie en vanille amandel. Dit maakt de proteïne repen voor iedereen een heerlijke zoetigheid. Sterker nog deze eiwitrijke snacks voorkomen dat jij grijpt naar minder gezonde snacks.

3. Eiwitrijke snacks stillen de honger

Naast de eiwitten vormen de vezels in de eiwitrijke repen een perfecte manier om de honger te bestrijden. Hoe? Ten eerste reguleren de vezels en eiwitten de bloedsuiker doordat het lichaam langzaam koolhydraten opneemt. Daarnaast vullen de proteïne snacks de maag.

Met de 12 gram voedingsvezels per reep, beloven de eiwitrijke snacks jou 14 gram vezels per 1.000 calorieën in je dieet. Voor iedereen die een caloriearm dieet volgt is dit goed nieuws. Bonus: Met slechts 4 gram suiker per reep, voorkom je dat je bloedsuiker opeens pijlsnel omhoog gaat.

4. Snacks vol eiwitten bevatten proteïne

Wil je spiermassagroei? Dan kun je ervoor kiezen om een bord vol eiwitrijke voeding naar binnen te werken, zodat je kaken overuren maken. Dit kan makkelijker. Repen zitten vol proteïne voorkomen vieze keukens en veel schoonmaakwerk. De repen vol eiwitten zijn zelfs makkelijker dan de eiwitpoeders. Tijdens een autorit kun je gerust tussendoor even wat eten.

5. Repen vol proteïne bevatten meer dan alleen eiwitten en vezels

Hoe zit het met calcium? Melk en bladgroenten is niet het enige voeding wat barst van het calcium. Proteïne snacks zitten net zo goed vol calcium. Een reep bevat 15 procent van je dagelijkse inname. Uiteraard is het wel belangrijk om rekening te houden dat je voor eiwitrijke snacks kiest die vrij zijn van kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen, zoetstoffen en zelfs gluten.

6. Duh! Proteïne repen zijn echt, echt handig

Onderschat nooit het gemak wanneer je streeft naar een fitter leven. Wanneer jij calorieën verbrand en spieren opbouwt, heb jij voldoende brandstof nodig om dat harde werk te verrichten. Het verorberen van heerlijke maaltijden is hier een belangrijk onderdeel van, maar ook kwalitatief goede snacks horen erbij. Repen vol eiwitten vereisen geen voorbereiding, kunnen overal bewaard worden en vormen een eenvoudige eenpersoonsmaaltijd. Daarnaast zijn de eiwitrijke repen maandenlang goed en hoef je deze niet dag na dag te vervangen. Bewaar de repen in de la van je bureau of in je sporttas. De repen kunnen je redding zijn op dagen met een overvolle agenda.