Sta jij in de keuken voor een maaltijd die je pas over een week gaat consumeren? Of maak jij een maaltijd om deze direct daarna op te eten? De meeste mensen hebben voorkeur voor de laatste optie. Toch zijn er veel voordelen verbonden aan maaltijden van tevoren bereiden voor krachttrainers. Het kan namelijk je fitness resultaten gigantisch beïnvloeden!

Je bent volledig in controle

Maaltijden van tevoren bereiden betekent controle. Je hebt controle over wat je eet en hoeveel je eet. Als je net getraind hebt, dan bulk je van de honger. Het is dan niet vreemd ook als je dan maaltijden naar binnen werkt waar je u tegen zegt. Je neigt snel naar suiker en vooral naar veel eten.

Wanneer je een maaltijd van tevoren maakt voorkom je bulken. Het fijne is dat je exact kan uitrekenen hoeveel calorieën je maaltijd bevat. Dan weet je ook zeker of je wel of niet voldoende eet na je sportsessie.

Je kan beter plannen

Een maaltijd maken kost tijd. Je moet nadenken en beslissen over wat je wilt weten. Dan moet je het vervolgens ook nog bereiden. Als je warm wilt eten, dan ben je ook nog eens best wat wachttijd kwijt. Kortom, je loopt uit op de planning en eet op wisselende tijdstippen.

Als je maaltijden van tevoren maakt, kan je heel regelmatig je eetmomenten inplannen. Zo zorgt je voor regelmaat in je maaltijden. Dat is niet alleen goed voor je fitness doelstellingen, maar ook voor je darmflora en je algehele welzijn.

Je kiest voor gezond

Als je een maaltijd maakt, dan is dat overdag vaak toch in een haastige setting. Je moet naar je werk, door naar de sportschool of naar een sociale aangelegenheid. Natuurlijk kun je jouw tijd zo inplannen dat je voldoende tijd uitrekt voor een uitgebreide en goede maaltijd. In de praktijk blijkt dit vaak toch niet te lukken. Door tijdsgebrek neig je snel naar makkelijk eten, en vaak ook dus naar minder gezond. Als jij je fitness doelstellingen wilt behalen, dan is dit geen verstandige keuze.

Maak je maaltijden van tevoren. Door in rust maaltijden te bereiden, kies je sneller voor de gezonde opties.

Variatie in je maaltijden

Als je prept, dan moet je van tevoren in de supermarkt boodschappen doen. Voordat je de winkels instapt, is het fijner als je goed nadenkt over wat je wilt maken. Doordat je ruim van tevoren je maaltijden uitzet, kan je een gevarieerd menu vastzetten. Kies recepten uit met wisselende ingrediënten. Natuurlijk is het wel zo fijn als je wat overeenkomst in de recepten hebt. Dan kun je bijvoorbeeld kip groot inkopen en in twee of drie verschillende maaltijden gebruiken. Dat scheelt tijd, maar vooral ook geld.

Waar je op moet letten bij de voorbereiding

Maaltijden van tevoren bereiden vergt oefening. Het is niet zo vreemd als je in het begin wat moeite hebt om je nieuwe gezonde plannen op rails te zetten. Het is dan ook niet erg als je in het begin wat steken laat vallen. Je zal merken dat de week daarna veel beter gaat en daarna nóg beter! Om je zo goed mogelijk verder te helpen, volgen er nog diverse tips:

Met welke supplementen kan ik meer tijd besparen?

Hieronder enkele sportsupplementen die je kunnen helpen met het innemen van de benodigde voedingsstoffen. Als je het druk hebt, of even geen tijd hebt om te koken zijn deze supplementen de perfecte oplossing als aanvulling op je dieet!

 1. pic-eiwitrepen

  BodyLab Maaltijdvervanger

  De #1 maaltijdvervanger van BodyLab met hoogwaardige eiwitbronnen gekozen als whey en melk eiwit. Elke shake bevat een uitgebreid complex van vitaminen en mineralen. Ideaal voor in elk dieet ter vervanging van ontbijt, lunch of diner.
  Klik hier om de maaltijdvervanger te bestellen of lees de review

 2. koop-whey

  Whey Protein

  Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld. Het bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft. Het is een ideale bron van eiwitten, wat hoog nodig is voor iedere krachttrainer.
  Klik hier om whey perfection te bestellen of lees de review