Je bent wat je eet. Het klinkt je misschien overdreven in de oren, maar er zit een kern van waarheid in. Een (on)gezond voedingspatroon heeft invloed op je gezondheid, je psyché en zelfs op je relaties met anderen. Goede voeding leidt tot meer energie, en andersom ook; slechte voeding leidt tot lusteloosheid, vermoeidheid en weinig energie. Gelukkig is er voeding waarmee jij meer energie krijgt. Deze 5 soorten voeding bieden uitkomst.

[sc name=”adsense-voeding”]

Groene groenten

Broccoli, spinazie, asperges en spruiten. Het zijn allerlei soorten groene groenten. De voedingsstoffen in deze groenten zijn waanzinnig goed voor je gezondheid. Groene groenten zitten bomvol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Het zijn allerlei stoffen die goed zijn voor je lichaam. Ze verbeteren je immuunsysteem en daarmee voel jij je fitter en vitaler.

Water

Een mens kan niet zonder water. Het gebeurt alleen vaak genoeg dat mensen niet voldoende drinken. Zonde, want juist een goede hydratie is belangrijk voor je spieren. Je spieren hebben vocht nodig om te herstellen. Anders verzuren je spieren sneller en loop je meer risico op blessures.

Eieren

Eieren zijn echte energieboosters. Eieren zitten vol met eiwitten. Dit is niet alleen goed voor spierherstel, maar het zorgt er ook voor dat je meer en langer energie hebt. Daarnaast bevatten eieren vitamine B. Dit is een hele belangrijke vitamine voor je lichaam. Deze vitamine maakt rode bloedcellen aan en zorgt ervoor dat je zenuwstelsel goed werkt.

Donkere chocolade

Heb je wel eens echte pure chocolade op? Reken maar dat je dat merkt aan je energie. Chocolade zit niet alleen vol met vitamines, mineralen en antioxidanten, maar ook met cafeïne. Deze combinatie aan stoffen geeft je meer energie.

Noten

Natuurlijk mogen noten in dit lijstje niet missen. Het is krachtvoer voor iedere sporter. Noten zijn eiwitten en geven je spieren een boost. Bovendien bevatten noten vaak omegazuren. Deze geven je ook meer energie en een vitaler gevoel.