Veganisten en glutenvrije eters, opgelet! Het is het seizoen om deel te nemen aan vakantie goodies.

test ad between

Als je een glutenvrij, eiwitrijke veganistisch dieet volgt, is het vinden van desserts en traktaties die voldoen aan jouw dieetwensen een onmogelijke taak. Dat komt omdat de overgrote meerderheid van koekjes, cakes, taarten veel zuivel en eieren bevat, alsmede royale hoeveelheden tarwe en suiker.

Misschien vraag jij je af waarom niet meer mensen traktaties maken die rijk zijn aan goede voedingsmiddelen die vol zijn van smaak en textuur. Een lekkere traktatie betekent niet gelijk vet en suikers. Dat kan anders!

Deelnemen aan de feestdagen en tegelijkertijd vasthouden aan je gezonde dieet is heel goed mogelijk. Deze veganistische, glutenvrije en heerlijke koekjes zijn daar een goed voorbeeld van.

De benodigde ingrediënten voor de veganistische, glutenvrije kerstkoekjes

De bereidingswijze voor de veganistische, glutenvrije kerstkoekjes

Meng alle ingrediënten totdat je een mooie koekjesdeeg bereikt. Zorg dat je het gewenste niveau van zoetheid bereikt en proef goed na.

Rol je koekjesdeeg in een anti-aanbak bakplaat en snijd mooie kerstvormen uit het deeg. Zoals kerstbomen, sneeuwpoppen en kerstmannetjes.

Bak de veganistische kerstkoekjes met 340 graden F (170 C) gedurende 10 tot 12 minuten tot de koekjes goudbruin zijn.

Nu komt de belangrijkste stap: Laat de koekjes volledig afkoelen. Als je de veganistische, glutenvrije koekjes probeert te eten voordat ze zijn afgekoeld, zullen ze verkruimelen en zal je inspanning voor niks zijn geweest.

Wilt je de koekjes versieren? Voeg wat gesmolten donkere chocolade toe en calorie-vrije chocolade siroop, cacaopoeder, geraspte kokos of wat andere toppings waar jij van houdt.

Aantal voedingsfeiten over de veganistische, glutenvrije kerstkoekjes