Gewichtheffen is niet alleen iets wat je in de sportschool doet. Je verlegt je grenzen op veel meer gebieden, ook in de keuken. Als gewichtheffer heb je goede voeding nodig om te groeien.

[sc name=”adsense-voeding”]

Wil jij meer spieren? Meer gewicht heffen? Betere resultaten? Neem de onderstaande voedingstips in acht.

1. Eet meer calorieën

Ga bulken. Wil je dat jouw spieren groeien? Energie is dan onmisbaar. Die energie haal je uit… jawel precies: calorieën!

Het komt erop neer dat je meer calorieën moet eten dan je verbrandt. Waarom? Zodat je spieren niet achter blijven, maar juist meegroeien.

Pas je dieet als gewichtheffer hierop aan.

2. Eiwitten, eiwitten, eiwitten

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden in de wereld van krachttraining. Als gewichtheffer vraag je heel veel van je spieren, echt heel veel. Het is belangrijk dat je spieren groeien en niet verzwakken.

Eiwitten zijn je grootste vrienden.

Eet veel eiwitten door de juiste voeding te consumeren. Ondersteun je eiwit-inname door supplementen. Denk hierbij aan creatine.

3. Zorg voor veel gezonde voedingsstoffen

Als gewichtheffer heb je meer gezonde voedingsstoffen nodig dan iemand die niet aan krachttraining doet. Je verbrandt meer energie, je spieren hebben meer voeding nodig en je wilt groeien. Dat betekent dat je veel gezonde voedingsstoffen binnen moet krijgen.

Streef ernaar om alles wat jij naar binnen werkt, vol zit met gezonde voedingsstoffen. Ook je tussendoortjes!

4. Plan je maaltijden in

Heb je weinig tijd om uitgebreide maaltijden te maken? Maak dan tijd vrij om goede maaltijden te maken. Op een vrije avond kan je verschillende maaltijden maken, zodat als je tijd hebt om te eten, dat je dan ook goed eet.

Wat heb ik nodig om mijn dagelijkse eiwit inname te bereiken?

Hieronder laten wij je enkele producten zien die of een absolute vereiste óf heel gunstig zijn voor iedereen die begint met trainen. Deze producten kun je vrijwel direct bestellen via de link vermeld onder ieder product. Zo kan je snel aan de slag!

 1. koop-whey

  Whey Protein

  Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld. Het bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft. Het is een ideale bron van eiwitten, wat hoog nodig is voor iedere krachttrainer.
  Klik hier om whey perfection te bestellen of Klik hier voor een review


 2. Whey Protein Repen

  Deze eiwit repen van Body&Fit shop zijn één van de beste repen, met de juiste ingredienten en een heerlijke smaak. Deze repen bevatten alleen de allerbeste eiwitten, Whey Isolaat en Milk Protein. Perfect voor krachttraining en bodybuilding.
  Klik hier om eiwit repen te bestellen.